Kunst in de wijk

beeldhouwer_derk_den_boerDerk den Boer is beeldhouwer en maakt deel uit van de Commissie Kunst en Cultuur van de Wijkraad Paddepoel.

Derk den Boer’s werk is een visie en vormgeving tussen architectuur en kunst. Derk is voltijds beeldhouwer. In het voorjaar van 1999 maakte hij een ommekeer in zijn werk en volgde zijn passie; beeldhouwen.  Bouwde zijn eigen atelier en werkte intensief aan diverse thema’s van verschillende materialen. Er is een hoofdstroom overgebleven van een drietal thema’s en een specifiek geliefd materiaal.

 

beelden_derk_den_boerVoorkeursthema’s zijn; zwanenkring – waterwerken en landschapswerken. Zijn favoriete materiaal zijn de zwerfstenen. De laatste drie jaar is zijn aandacht vooral uitgegaan naar het realiseren van landschapswerken; formaties met zwerfstenen op markante plekken in het, vooral Drentse, landschap.

De meest recente ontwikkeling in zijn werk heeft de aandacht teruggeleid naar de stad en eigentijdse ontwikkelingen in de stedelijke architectuur. Derk den Boer bedacht het concept van “Oases in de groeiende stad”, als mogelijk duurzaam antwoord op de verdichting en verstening in steden door de ontwikkeling van de Compacte Stad.

Derk heeft, naast het uitvoeren van verschillende opdrachten, ruim zeventig beelden gemaakt, waarvan velen inmiddels zijn verkocht. Rondom zijn atelier, op het plein achter de Morgensterlaan – Saturnusstraat – Mercuriusstraat, is te zien hoe en wat je kunt doen met zwerfkeien. Jammer dat  deze kunst  niet op één of meerdere openbare ruimten binnen de wijk of stadsgrenzen is te bewonderen was de slotconclusie van de interviewer.

Wilt u meer informatie over Derk den Boer?

www.derkdenboer.nl - de beelden website
www.leefbarestad.nl - de website over leefbare stad

 

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn