Wijkvernieuwing

trefkoelVoor Paddepoelers is De Trefkoel een begrip in de wijk en menigeen vraagt zich af wat zijn de plannen.  Deze geliefde plek waar vele wijkactiviteiten werden georganiseerd zoals de bibliotheek en de plek waar de kerkdiensten werden gehouden is nu voornamelijk een plek die de wijk Paddepoel ontsierd. Wat gaat er met deze in het oog springende locatie gebeuren??

 

Er zijn plannen om op deze plek vanaf 2011 een appartementencomplex te laten verrijzen met sociale huurwoningen, woningen in de vrije huursector en koopwoningen. Met zorgpartijen wordt overleg gevoerd om er speciale doelgroepen te kunnen huisvesten.

In het appartementengebouw is plek voor ongeveer 200 woningen. Op de begane grond aan de zijde van de Zonnelaan wil men winkels laten verrijzen. Ook wordt huisvesting geboden voor zorggerelateerde functies en functies die voorzien in de behoeften van de wijk.

Aan de ontwikkeling van de plannen wordt op dit moment druk gewerkt. De verwachting is dat begin 2011 de bouwactiviteiten starten.

Meer informatie over deze wijkvernieuwing: http://gemeente.groningen.nl/projecten/trefkoel

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn