Een peuterspeelzaal; wat is dat en waarom zou u uw kind er naar toe laten gaan?
Een peuterspeelzaal is een plek in de buurt waar jonge kinderen elkaar ontmoeten en met elkaar kunnen spelen. Dit gebeurt in een veilige omgeving met voldoende goed opgeleid personeel.  Kinderen van twee tot vier jaar zijn er welkom. Op de groep is vaste leiding aanwezig om de kinderen de beste zorg te geven en hen in hun ontwikkeling zo goed mogelijk te stimuleren. De kinderen mogen twee, drie of vier dagdelen in de week komen. De peuterspeelzalen in Groningen worden door de gemeente gesubsidieerd en gecontroleerd. De bescheiden ouderbijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Ouders met een minimuminkomen kunnen bijzondere bijstand aanvragen; de dienst SOZAWE (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bepaalt of dit ook wordt toegekend.

Is het leuk of nuttig voor kinderen om de peuterspeelzaal te bezoeken?
Nuttig is het zeker. De kinderen worden onder professionele begeleiding zo goed als mogelijk is in hun ontwikkeling gestimuleerd. Een aantal peuterspeelzalen (waaronder Ienemini) werkt met speciaal voor peuters ontwikkelde programma's. Deze zijn zo gemaakt dat jonge kinderen zich, op speelse manier en aan de hand van thema's, zo volledig mogelijk kunnen ontwikkelen. Dit gebeurt niet op een schoolse manier maar juist zo dat zij het als iets leuks ervaren. Nu heeft Ienemini het thema 'Beer is jarig'. Er komt een knuffelbeer in de groep meespelen en hij vraagt aan de kinderen of zij samen met hem zijn verjaardag willen vieren. Dat vindt iedereen leuk en de weken daarna organiseren de kinderen samen met de leiding zijn feestje. Het eindigt met het verjaardagsfeest en ondertussen heeft iedereen ook veel geleerd.
De kinderen leren niet alleen door het aanbieden van activiteiten, ze leren ook om te gaan met kinderen van hun eigen leeftijd en om vertrouwen te hebben in andere begeleiders dan thuis.  
De overstap naar de basisschool wordt zo veel makkelijker gemaakt.

En of het leuk is op peuterspeelzaal? Vraag het de kinderen of hun ouders maar eens. De meeste peuters zouden het liefst iedere dag naar ‘school’ gaan maar dat kan helaas niet. Of ...., kom gerust eens kijken op de speelzaal bij u in de buurt.
Inschrijven kan vanaf het moment dat uw kind anderhalf jaar oud is.
Peuterspeelzaal Ienemini vindt u in de Vensterschool aan de Eikenlaan.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn