Paddepoel nieuws

moskeebreedFoto: Hans Mulder .De oude witte boerderij in het Park Selwerd, waar vanaf 1993 de Moskee in is gehuisvest, is nu volledig gesloopt. Sloopbedrijf Van der Wal sloopte het pand in opdracht van Stichting Moskee en Islamitisch Centrum Groningen. Al vanaf 2004 wordt er gewerkt aan plannen voor nieuwbouw. Nu kan er dus gestart worden met de nieuwbouw. Wanneer er concreet gebouwd gaat worden is nog onbekend. 

De boerderij was één van de oudste panden in het huidige Park Selwerd die lag aan de oude Paddepoelsterweg tussen de wijken Selwerd en Paddepoel. De boerderij is volgens de gemeentelijke bouwhistoricus eind 19e eeuw of in de eerste helft van de 20e eeuw. Op de kadasterkaart van rond 1830 stond het er namelijk nog niet op. Volgens de boerderijeninventarisatie van de gemeente Groningen was het een verhoogd gelegen boerenplaats van het Oldamstertype waarbij de woning en de schuur onder een dak waren gebouwd. Het was eenvoudig opgetrokken boerderijtje in traditionele stijl met een vijftal staande gebinten die de kapconstructie samenhield met hanebalken in de nok.

In de boerderij hebben in de loop van de jaren vele organisaties een onderkomen gehad. Van boerenplaats naar jeugdhonk en van poptempel naar Protestantse Kerk. Om uiteindelijk te eindigen als moskee.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn