Paddepoel nieuws

tuinbonenplukkersbreedDinsdag 21 juli 2020 plukten buurtbewoners uit Paddepoel in de schooltuinen aan de Coronastraat samen tuinbonen die vanwege de Coronacrisis aan de tak waren blijven hangen. Voedingsdeskundige Agnes de Jong en schooltuinleider Linda Lieuwes vertelden wetenswaardigheden over deze fraaie interessante en ook heel gezonde boon!De plukdagen zijn georganiseerd met ondersteuning van Cocreatie Paddepoel. De eerstvolgende dag is dinsdag 28 juli om 14.30 uur. Meer weten? Of ook een boom in de tuin die leeg moet? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voedingswaarde

Wist je dat in de tuinboon per 100 gram bijvoorbeeld 5 gram eiwit zit? Dat is zeker half zoveel als in 100 gram kwark. Ook is de boon rijk aan mineralen. Dus ook gezond voor de niet zo fervente vleeseters!

Goede grond

Tuingrond wordt ook verwend door deze brave beetje bittere boon: hij bindt stikstof aan de wortel. Laat na het oogsten daarom de wortel mooi in de grond zitten, des te beter groeit het eerstvolgende gewas dat je poot.

Sprinkhanen

Met bovenstaande kennis gewapend oogstten de aanwezigen met de snelheid van een sprinkhanenplaag de bonen. Ze namen elk een maaltje zelf mee naar huis en een flinke bak vol werd geschonken aan de voedselbank.

De plukdagen zijn georganiseerd met ondersteuning van Cocreatie Paddepoel. De eerstvolgende dag is dinsdag 28 juli om 14.30 uur. Meer weten? Of ook een boom in de tuin die leeg moet? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

tuinbonenplukkers

 

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn