Paddepoel nieuws

Dinsdag 18 december was er in het Novo-gebouw aan de Zonnelaan een inloopmiddag voor de start van fase twee op de Trefkoel-locatie. Belangstellenden konden informatie krijgen van de bouwer en Nijestee, de toekomstige eigenaar van het complex. Het complex bevat twee parallelle blokken aan Zonnelaan en Antarestraat van vier hoog en een toren op de kop van de Eikenlaan van zestien hoog.

Huisvesting voor jongeren
De eigenaar van het pand, woningcorporatie Nijestee, gaat het pand verhuren aan SSH(stichting studenten huisvesting). Zij geven hiermee aan 445 studenten huisvesting. De student kan kiezen voor een eigen appartement van 24 m² of voor een groepsappartement waarbij acht studenten wel een eigen kamer hebben met douche en toilet maar de huiskamer en de keuken delen. In het blok komen nog twintig tweekamer appartementen. Deze gaat Nijestee zelf verhuren.

Commerciële ruimte op begane grond
Zowel in de lage blokken als in de toren wordt de beneden verdieping ingericht voor een commerciële functie. Afspraak is dat de invulling niet mag concurreren met het aanbod in het winkelcentrum aan de overzijde. We hebben het dan over zoiets als een tandarts of een makelaarskantoor. Aan het geheel worden nog 40 parkeerplaatsen toegevoegd.

Energie uit hout
Een bijzonderheid is de houtstook. Aan het complex wordt een ketel gekoppeld die met houtkorrels wordt gestookt. We noemen dat CO2-neutrale energieopwekking omdat de vrijkomende CO2 bij de stook weer wordt opgenomen door de groeiende bomen die weer de brandstof gaan leveren. Op termijn is het echter de bedoeling dat de gebouwen op geo-warmte, warmte uit de bodem, wordt aangesloten.
Het ligt in de planning dat de bouw start in februari 2015 en een oplevering medio 2016.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn