Het straatbeeld van onze wijk

Dit jaar viel Tweede Pinksterdag op de eerst maandag van juni, daarom vergaderden we een dag later dan gebruikelijk. Dat weer-hield verschillende medewijkbewoners gelukkig niet om onze vergadering op deze dinsdagavond bij te wonen. Naast bekende aanwezigen mochten we deze keer twee nieuwe gezichten verwelkomen. Belangrijke punten op onze agenda waren:

Herontwerp voor Paddepoel
In de vorige krant kon u lezen over UDIHiG, een onderzoek naar veranderingen in onze wijk die de gezondheid bevorderen. Derk den Boer raakte tijdens zijn werk voor de wijkraad betrokken bij dit project en doet ons af en toe verslag. Zo ook deze keer. Sinds half juni loopt er opnieuw een testronde, waar wij als inwoners allemaal aan mee kunnen doen. In het Wijkpaleis kunt u een wandeling maken in een virtuele omgeving en aangeven wat u daarvan vindt. Het onderzoek wordt naar verwachting later dit jaar afgerond met een presentatie van de bevindingen. Verderop in deze krant én in het Wijkpaleis vindt u meer informatie.

Koffie en kennismaking
Deze vergadering namen we afscheid van twee wijkraadsleden, Rick Valk en Hans Berends. We zijn nog maar met z’n drieën en daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe leden. Lijkt het u leuk om de communicatie richting de wijk op te pakken? Richt u zich liever op sociale ontwikkelingen? Of wilt u graag aan de slag met veiligheid? Het kan in de wijkraad. Heeft u interesse, dan horen we graag van u. Of kom langs op onze open inloopavond op 4 juli, vanaf 19.30u in het Wijkpaleis.

Betaald parkeren
In de vorige Nummer 1 gaven we aan in gesprek te gaan met de ge-meente over betaald parkeren en dat is gebeurd. Alle vragen en opmerkingen vanuit de wijk vonden een welwillend oor. De gemeente gaat graag verder met de wijk in gesprek om te kijken of en welke aanpassingen mogelijk en nodig zijn. Vanwege de vorming van het nieuwe College duurt dit wel wat langer dan we hadden gewild, in plaats van juni zal dit september worden. We houden u op de hoogte.

Heeft u inbreng?
Wilt u een onderwerp aan de orde stellen of heeft u een vraag? Wij horen graag van u. Ook bent u van harte welkom om onze vergadering bij te wonen, maar wel graag even aanmelden. De volgende vergadering is op maandag 5 september vanaf 20.00u in het Wijkpaleis in winkelcentrum Paddepoel, Dierenriemstraat 242. Ook kunt u uw vragen of agendapunten aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Besteding wijkbudget Paddepoel

Het heeft tot nog toe vanuit de wijk nog niet storm gelopen met plannen maken en geld uitgeven voor een beter en mooier Paddepoel. Wat dat betekent is natuurlijk altijd wat onduidelijk; iedereen is tevreden, men gelooft niet dat het echt kan of mag gebeuren of men was niet op de hoogte van de aangeboden mogelijkheid. Dat laatste, een betere bredere informatieverstrekking over het besteding van het wijkbudget, daar wil de wijkraad aan gaan werken.

Inmiddels enkele ideeën
De enkele ideeën die er wel zijn gekomen wachten nog op toepas-baarheid, draagvlak en/of onderbouwing. Een kleine bijdrage aan Stichting Luisterwijk is al verstrekt. Voor een goed draagvlak van ideeën door wijkbewoners leek ons een verkiezing uit een presentatie van minimaal 10 ideeën een goede optie. Helaas lukt dat ons dit jaar niet op deze wijze.

Buurttaxi Selwerd
Waar wel al geld naar toe gaat is de buurttaxi. De Buurttaxi Selwerd heeft afgelopen jaren al heel wat ritjes in onze wijk gemaakt. Misschien is de taxi nog niet bij iedereen bekend, dat mag en moet zeker groeien, maar dat er behoefte aan bestaat is wel aangetoond. Wij steunen dat graag en willen er naar streven dat er vanuit de gemeente een structurele subsidie wordt verstrekt de komende jaren, zeker met het oog op de versobering van het busvervoer en het verdwijnen van bushaltes.

 

Aftredende wijkraadsleden

Deze zomer nemen we als wijkraad afscheid van twee van onze be-stuursleden. Hans Berends trad begin 2021 toe tot de wijkraad. Geboren in Selwerd en opgegroeid in Paddepoel heeft hij een groot hart voor de wijk. En daaraan gaf hij uiting door toe te treden tot de wijkraad. Rick Valk kwam als student naar Groningen en wilde zich ook graag inzetten voor zijn wijk. Hij werd enkele maanden na Hans officieel lid van de wijkraad. Rick verhuist komende zomer naar Maastricht. Voor Hans was de combinatie van wijkraad en werk niet langer haalbaar. Door de omstandigheden hebben we heel wat avonden achter een scherm doorgebracht om de belangen van Paddepoel te behartigen. De inzet en gezelligheid waren er niet minder om. Hans en Rick, hartelijk dank voor jullie inzet en tot ziens in onze wijk!

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn