Over parkeren en plannen

Vanwege de meivakantie vergaderden we deze keer op de tweede maandag van de maand. Om acht uur ’s avonds kwamen drie wijkraadsleden en zes wijkbewoners bijeen in onze vergaderruimte. De invoering betaald parkeren was het belangrijkste onderwerp van de avond, gevolgd door de top 3 projecten voor het wijkbudget.

Betaald parkeren
In de aanloop naar onze vergadering kregen we veel reacties over dit onderwerp. Er is veel begrip voor de invoering, maar over concrete details zijn er meer vragen, zoals over de hoogte van de kosten voor parkeerplaatsen bij flats, bezoek dat maximaal 2 uur mag parkeren en het feit dat delen van de wijk bij parkeerzone Selwerd en parkeerzone Tuinwijk zijn gevoegd. Ook de hoeveelheid parkeerautomaten en de plaatsing zorgt bij velen voor vraagtekens. Als wijkraad delen we deze vragen. We hebben al uw inbreng verzameld en gaan hierover in gesprek met de gemeente. Wordt vervolgd.

Aan de slag voor Paddepoel
Een tweede onderwerp dat aan de orde kwam, is de besteding van het wijkbudget. Daarvoor deden we vorige maand al een oproep: heeft u plannen voor de wijk? Met het wijkbudget kunnen we het mogelijk maken (zie ook de tekst in het kader). Maar ook voor een kleine activiteit kunnen wij helpen met een bijdrage. Deze keer kregen we een aanvraag van Forza Musica, die we graag honoreren. En wilt u graag aan de slag voor uw wijk maar heeft u geen concrete plannen? Dan kunt u ook deelnemen aan het maandelijkse co-creatieoverleg of aansluiten bij de wijkraad. Nieuwe wijkraadsleden zijn zeer welkom!

Bij inbreng of deelname
Heeft u andere inbreng, of wilt u graag een vraag stellen? U bent van harte welkom om onze vergadering bij te wonen, wel graag even aanmelden. De volgende vergadering is op dinsdag 7 juni vanaf 20.00u in het kantoor van de wijkraad. Ook kunt u uw vragen of agendapunten aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
Het is lang geleden dat we in Paddepoel live echte lekker gevulde open Co-Creatiebijeenkomsten hielden. Dit had te maken met van alles en nog wat. Dus hoera dat er nu weer vaart in zit.
Co-Creatie gaat voorlopig oor met het organiseren van wijkbijeenkomsten op de maandagavonden. U kunt dan medebewoners treffen om met elkaar in informele sfeer te praten over alles wat de wijk aangaat. Eén van de thema's die worden opgepakt, is het probleem rond de groeiende armoede.
Wel iets om over te praten.
Noteert u in de agenda: Maandagavonden vanf 19.30 in het Wijkpaleis
En zie verder de agenda van het WijkPaleis. Daar vindt u ook de thema’s.
U kunt zelf ook een thema inbrengen.
Grote thema’s graag van tevoren, kleine thema’s ter plekke.
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn