Op de vergadering van 4 april hebben we onder gezonde belang-stelling van zes bewoners en drie genodigden vergaderd.
Op bezoek waren twee mannen van Paddepoel Energiek die vertelden dat zij na de coronaperikelen weer meer de boer op wilden met hun plannen en adviezen voor de energietransitie in Paddepoel. Dit doen ze graag samen met de wijkraad. Ze begrijpen goed dat er voor veel bewoners nog veel onduidelijkheid is over wat de transitie voor hen gaat betekenen. Er zijn meerdere projecten en betrokken partijen, zoals WarmteStad en Buurtwarmte. Dat schept soms verwarring bij bewoners, dat zou niet moeten. Bovendien heb je verschillende belanghebbenden, bewoners van sociale huurwoningen, bezitters van een eigen huis en verenigingen van eigenaren.

Paddepoel Energiek heeft op dit moment ook niet het overzicht over ‘wat van het gas’ af voor ieder van die groepen zal betekenen, vooral het kosten vraagstuk is niet gemakkelijk te beoordelen. Dat de urgentie mede door de situatie van gebruik van het Russisch gas toeneemt mag duidelijk zijn. De wijkraad wil helpen de informatie van alle partijen rond de energietransitie in Paddepoel naar voren te brengen, zodat de bewoners hun keuzes beter kunnen maken.

Daarnaast was op bezoek oud-voorzitter van de wijkraad Derk den Boer om een zegje te doen over hoe de wijkraad zich sterk moet blijven maken onafhankelijk en neutraal te zijn. De wijkraad moet zorgen dat het medezeggenschap houdt over geldstromen. Dit willen we onder andere doen door de manier waarop we het wijkbudget inzetten voor de wijk. Dat leggen we graag aan u voor, zoals ook in bijvoorbeeld Vinkhuizen en Hoogkerk gebeurt. In een eerst ronde willen we te weten komen welke ideeën er leven onder inwoners en in een tweede, latere ronde bepaalt u samen aan welke projecten we het geld besteden

Heeft u andere inbreng, of wilt u graag een vraag stellen? U bent van harte welkom om onze vergadering bij te wonen, graag even aanmelden. De volgende vergadering is op maandag 9 mei vanaf 20.00u in het kantoor van de wijkraad. Ook kunt u uw vragen of agendapunten aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn