Op 7 maart was het weer zover. Om 20.00u ’s avonds kwam de wijkraad bijeen. Dat kon gelukkig weer fysiek. Het praat toch een stuk prettiger samen om tafel, dan elk vanachter een scherm. Ook hadden we ruim bezoek deze keer. Maar liefst acht andere wijkbewoners schoven aan, vooral om eens een vergadering mee te maken. Ook hadden ze enkele punten om in te brengen over mobiliteit en verkeer.

Parkeren en (gevaarlijk) verkeer
In de vorige krant kon u het al lezen, invoering betaald parkeren is uitgesteld tot 1 mei. Niet alle aanwezigen zijn hier blij mee, toch zien velen de voordelen: minder overlast van langs de straat geparkeerde auto’s. Dit laat meer ruimte over voor andere zaken én voorkomt gevaarlijke situaties door slecht zicht. De wijkraad deelt deze mening. Overigens raden we u aan om gevaarlijke situaties altijd te melden bij de gemeente, dit kan via: https://gemeente.groningen.nl/meldingen-en-klachten. Ook verkeer in en om Paddepoel in zijn geheel kwam aan de orde, vanwege het sluipverkeer rond het winkelcentrum en de dagelijkse vervoersstromen naar het Zernike. Beide hebben effect op het leven in de wijk en daarover zijn we met de gemeente in gesprek. We houden u op de hoogte.

Over papier en organisaties
Een ander thema op deze avond waren onze wijkorganisaties. Allereerst noemen we graag de Nummer 1, waarvoor de redactie een pilot aanvroeg voor beter papier. Dat wordt zeer gewaardeerd! Wijkraad en bezoekers hopen van harte dat we dat na dit jaar kunnen doorzetten. Ten tweede spraken we over de verschillende organisaties in de wijk, en dat dat wel eens verwarrend kan zijn. Om dit op te lossen kijken we als wijkraad ook naar onszelf: wat zien we als onze rol en welke taken horen daarbij? We willen dit helder afstemmen met de andere organisaties, zodat we u, onze wijkbewoners, gauw een helder plaatje kunnen tonen.

Wilt u graag iets aan de orde stellen of heeft u een vraag? Stuurt u ons dan bericht. Ook bent u van harte welkom om de vergadering bij te wonen. In alle gevallen kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze volgende vergadering vindt plaats op maandag 4 april vanaf 20.00u.

Meer informatie over de wijkraad, de wijkraadsleden en verslagen van onze vergaderingen vindt u op: https://www.paddepoel.info/de-wijkraad

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn