De wijkraad in het nieuwe jaar
Volgens gewoonte vergaderde de wijkraad ook deze maand op de eerste maandag. Al op 3 januari kwamen we ’s avonds bijeen. Vanwege de beperkingen vond onze vergadering online plaats, maar de inhoud was er niet minder om.

Uitgaven wijkbudget 2021
Eind 2021 hebben we de laatste klap gegeven op de projecten en uitgaven voor dat jaar. Na onze vraag in juni en juli wisten verschillende partijen uit de wijk ons te vinden. Daardoor konden we uiteindelijk zes mooie projecten voor Paddepoel helpen met een financiële bijdrage. Eén ervan heeft u momenteel in handen: de Nummer 1 op betere kwaliteit papier. De wens van de redactie om dat een jaar te proberen, steunen wij graag. Daarnaast hebben we V.V. Mamio geholpen bij de aanschaf van een AED-apparaat, Co-creatie met een tweetal moestuinbakken en twee nieuwe tenten voor wijkbijeenkomsten, is er via WerkPro een elektrische bakfiets aangeschaft voor de wijk en rijdt de wijktaxi uit Selwerd dankzij een bijdrage uit het wijkbudget ook in Paddepoel. Zo maken we als wijk weer een mooie stap vooruit.

Plannen voor 2022
Na deze laatste loodjes van 2021 hebben we op onze eerst vergadering vooral vooruit gekeken: wat willen we doen in 2022, waarop richten we onze tijd en energie? Belangrijke onderwerpen zoals het warmtenet en bereikbaarheid houden onze aandacht. Dit geldt ook voor de plannen met het winkelcentrum en het gebied rondom. Daarnaast zijn er prille plannen voor meer kunst in de wijk en meer bankjes, met name in Zuid-Paddepoel om tijdens een lekker wandeling even op te zitten. Tenslotte willen we ook de wijkwebsite eens goed bekijken en wellicht vernieuwen. Er is het komende jaar weer genoeg te doen!

Heeft u inbreng, of wilt u graag een vraag stellen? We horen graag van u. Ook bent u van harte welkom om online deel te nemen aan onze vergadering. Voor al deze zaken kunt u bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze volgende vergadering vindt plaats op maandag 7 februari vanaf 20.00u.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
Het is lang geleden dat we in Paddepoel live echte lekker gevulde open Co-Creatiebijeenkomsten hielden. Dit had te maken met van alles en nog wat. Dus hoera dat er nu weer vaart in zit.
Co-Creatie gaat voorlopig oor met het organiseren van wijkbijeenkomsten op de maandagavonden. U kunt dan medebewoners treffen om met elkaar in informele sfeer te praten over alles wat de wijk aangaat. Eén van de thema's die worden opgepakt, is het probleem rond de groeiende armoede.
Wel iets om over te praten.
Noteert u in de agenda: Maandagavonden vanf 19.30 in het Wijkpaleis
En zie verder de agenda van het WijkPaleis. Daar vindt u ook de thema’s.
U kunt zelf ook een thema inbrengen.
Grote thema’s graag van tevoren, kleine thema’s ter plekke.
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn