Op 3 december vergaderde de Wijkraad Paddepoel voor het laatst in kalenderjaar 2018. Aan de orde kwamen diverse zaken die betrekking hebben op de wijk. De volgende zaken zijn daar voor u opgetekend.

 

UDiHiG

Over UDiHiG hebben we u uitvoering geïnformeerd in september. Het is een omvangrijk project dat onderzoekt hoe we de verouderde nieuwbouwwijken uit de jaren ’60 zo kunnen aanpassen dat er een gezonde leefomgeving wordt gerealiseerd.

UDiHiG gaat op 19 december van start met een onderzoek naar de bereikbaarheid van voorzieningen in Paddepoel. Deelnemers aan dit onderzoek krijgen een unieke kans om kennis te maken met de nieuwe digitale techniek van de Virtual Reality (VR) Vooraf wordt uitgelegd hoe een VR-bril werkt en wat je er mee kan. Leerzaam, interessant en ook nog nuttig. Dus, wie belangstelling heeft wordt vooral aangeraden om zich aan te melden. (Dat kan bijvoorbeeld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

GON

Op de vorige bijeenkomst hebben we uitleg gekregen over het GON (Gebied ondersteunend netwerk). Het GON gaat opereren naast WIJ-team en richt zich vooral op de langdurige begeleiding in het kader van de WMO. We vernamen dat bij de aanbesteding ook is bepaald dat er jaarlijks een bezuiniging van 15% zal plaatsvinden.

Een reorganisatie in combinatie met een bezuiniging kan bijna niet zonder dat het ergens ten koste van gaat. De Wijkraad vindt dit een belangrijk punt om verder te bespreken met de betrokkenen. Maar ook willen we richting politiek hierover een signaal afgeven. En we willen weten hoeveel mensen in de wijk Paddepoel hiervan afhankelijk zijn.

Communicatieplan

De Wijkraad krijgt geen mogelijkheden om gebruik te maken van de beeldschermen in het winkelcentrum. Dit gebruiksrecht is helaas slechts aan een selecte groep voorbehouden. Het voorstel om te communiceren door middel van de beeldschermen in het winkelcentrum blijven we wel in beraad houden. We gaan in overleg met de mensen van WIJS of we daar een scherm kunnen plaatsen. Zo nodig, schaffen we daarvoor zelf wel een scherm aan.

Onze vergaderingen zijn openbaar!

De vergaderingen van de Wijkraad zijn openbaar. Wie deze een keer (of vaker) wil bijwonen, kan zich daarvoor even aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn