Op 3 april vergaderde Wijkraad Paddepoel. Aan de orde kwamen diverse zaken die betrekking hebben op de wijk. De volgende zaken zijn daar voor u opgetekend.

Samenwerking met WIJ

De Wijkraad zoekt samenwerking met andere organisaties die in de wijk actief zijn. Deze keer hebben we overlegd met mevrouw Holleboom, manager van WIJ-Selwerd (daar valt Paddepoel ook onder). WIJ is uitvoerder van de Participatiewet, de jeugdwet en de WMO.

De WIJ-organisatie staat sinds dit jaar helemaal los van de gemeente en is ondergebracht in een eigen stichting.

Het blijkt dat in bepaalde delen van de wijk de zaken goed voor elkaar zijn en er maar weinig ondersteuning nodig is. Maar er zijn ook buurten waar dit wel erg nodig is. Voor de Wijkraad is de zorg één van de belangrijke aandachtspunten. En dan vooral als het gaat om vragen als: armoede en eenzaamheid. Daarnaast vragen we aandacht voor de positie van de ouderen in de wijk. Veel ouderen wonen in relatief goedkope huurwoningen en voelen niet veel voor verhuizing naar de veel duurdere nieuwbouwwoningen. Ze zitten als het ware “vast” in hun woning. Hier moeten we mee aan de slag. Zo blijkt ook dat het beleid ten aanzien van aanpassingen in een woning is aangepast. Aanpassingen als een traplift worden niet meer zomaar toegewezen. Zeker niet als er een alternatief is. Het beleid is dat bij teveel kosten een verhuizing (bijvoorbeeld naar de aangepaste woningen in de Taurusflat) noodzakelijk is. Er is simpelweg minder geld beschikbaar voor aanpassingen.

Wijkraad en WIJ stellen beide een goed en regelmatig overleg over de gemeenschappelijke zaken op prijs. Afgesproken wordt om eens per drie maanden te overleggen.

Jaarvergadering

Binnenkort houden we weer de Jaarvergadering, het jaarlijkse gesprek met de wijk. We willen van de wijkbewoners graag horen hoe ze toekomst van de wijk zien. Wat vinden we van zaken als bereikbaarheid en jongeren? Wat zijn de wensen voor de eigen omgeving? Willen we meer groen, meer bestrating of meer partytenten?

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn