Op 4 september vergaderde het bestuur van de Wijkraad Paddepoel voor het eerst na de zomerstop. Aan de orde kwamen diverse zaken die betrekking hebben op de wijk. De volgende zaken zijn daar voor u opgetekend.

Wat gebeurde er tijdens de vakantieperiode.

De bouw van de Polaristoren is van start gegaan met een feestje. Inmiddels is het heiwerk hier voltooid. Nu wordt geheid op de Woldring-locatie. Kortom: de bouwactiviteiten in de wijk nemen toe.

De herinrichting van het fietspad door Park Selwerd is uitgevoerd. Op 5 september is het fietspad officieel geopend door wijkwethouder Paul de Rook en Gerard Krouwels, voorzitter van Wijkplatform Selwerd.

Derk den Boer is, als vertegenwoordiger van de Wijkraad ,uitgenodigd voor een bijeenkomst over de herinrichting van de Zernikelaan. Het gaat om de inrichting vanaf de ringweg tot aan het Kernfysisch instituut. Derk heeft aandacht gevraagd voor de problemen in de omliggende wijken en kreeg te horen dat er na 2020 geld beschikbaar zou kunnen komen voor de structurele problemen. Een nogal teleurstellende bijeenkomst.

Wat staat er te gebeuren

Op 14 september is er een bijeenkomst van de voorzitters van de werkgroepen co-creatie en de Wijkraad Paddepoel met het gebiedsteam en de wijkwethouder. Het gesprek zal vooral gaan over co-creatie Paddepoel.

De gesprekken over de Reitdiepzone gaan binnenkort ook van start. Eind september/begin oktober wordt er een eerste bijeenkomst belegd. Vooraf wordt nog overlegd met de wijkorganisatie Vinkhuizen over de gezamenlijke aanpak en de wijze waarop de inbreng van de wijkbewoners kan worden verkregen.

Stadsdeelgerichte nieuwsbrieven Gemeente Groningen

Sinds kort verstuurt de Gemeente wekelijks via de e-mail Stadsdeelnieuwsbrieven. Met deze nieuwbrieven wordt u op wijkniveau geïnformeerd wat de plannen en ontwikkelingen en gebeurtenissen zijn bij u in de wijk waar de gemeente Groningen bij is betrokken. U kunt een abonnement nemen op deze Stadsdeelnieuwsbrief via de webpagina www.gemeente.groningen.nl/nieuwsbrief.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn