De Wijkraad Paddepoel vergaderde op 10 januari en 6 februari. Aan de orde kwamen diverse zaken die betrekking hebben op de wijk. De volgende zaken zijn daar voor u opgetekend.

De Wijkraad en Co-creatie

Twee jaar terug heeft de Wijkraad het initiatief genomen om een proces van co-creatie aan te gaan. Er zijn een paar mooie resultaten bereikt, maar het heeft ook veel energie gekost.

Het lijkt er op dat co-creatie een eigen leven, los van de wijkraad, gaat leven. Wat daarbij nogal schrijnt, is dat de betrokkenheid en de inzet van de wijkraad onder het vloerkleed wordt geveegd.

Hierover zal aan de betrokkenen uitleg worden gevraagd.

De vraag is de komende periode: wat wordt de rol van bewoners/wijkraad in het co-creatieproces en welke rol nemen we als Wijkraad nog op ons. Met andere woorden: hoe geven we de komende jaren invulling aan onze taak.

Van groot belang daarbij is dat de Wijkraad aanvulling krijgt.

Co-creatie gaat door met een nieuwe procesbegeleidster: Titia Struiving. Zij verdient een goede kans en vanuit de wijkraad wordt haar daarbij alle steun geboden.

Koningsdag

In december heeft de wijkraad het plan opgevat om, samen met Selwerd, weer een feestelijke vrijmarkt in Park Selwerd te organiseren.

Helaas gaat dat niet lukken. De wijkorganisatie in Selwerd bevindt zich nog in de opstartfase en van hen kan geen substantiële bijdrage worden gevraagd.

Een ander probleem is dat de eisen voor de organisatie van een dergelijk evenement behoorlijk zijn aangescherpt. Bijvoorbeeld de eisen ten aanzien van de inzet van gediplomeerde verkeersregelaars en EHBO’ers. Dat heeft als gevolg dat de organisatie ingewikkelder wordt en ook meer kosten met zich meebrengt. Eigenlijk worden te veel verantwoordelijkheden bij een vrijwilligersorganisatie neergelegd. Dit signaal zal worden afgegeven bij de Oranjevereniging.

Plannen Reitdiepzone

Op een inloopavond zijn de plannen besproken voor de nieuwprojecten langs de Reitdiepzone. Vooral vanuit de hier tegenover gelegen Marqant-flat zijn veel bezwaren geuit.

De gemeente heeft hier een projectgewijze benadering gekozen, waardoor er voortdurend strijd wordt gestreden over veelal dezelfde punten.

Binnen de wijkraad wordt de vraag gesteld of het niet beter zou zijn om eerst met de bewoners een overall-opzet te maken en op basis daarvan verder te werken. Een dergelijke aanpak wordt nu ook gehanteerd in het centrum van de wijk Paddepoel. Er zou een gesprek op gang moeten komen waarin gebiedsteam en bewoners met elkaar en met de planologen overleggen zodat er een plan ontstaat waar iedereen mee in kan stemmen. Dat hoeft niet per se een bestemmingsplan te zijn, maar kan een globalere opzet zijn. Voordeel is dat men het dan over de uitgangspunten eens is en er niet over alles strijd gevoerd hoeft te worden.

Kijk onze wijk

In 2009 is in de wijk Paddepoel Zuidwest het project “Kijk onze wijk” uitgevoerd. Het thema van het project was “verbinding in de wijk” en richtte zich vooral op de jonge wijkbewoners. Over en rond dit project verscheen een alleraardigst boekwerkje, vol met geschiedenis, interviews en mooie verhalen. Luxe uitgevoerd, 72 pagina’s en full color.

Wij hebben van de initiatiefnemer van dit project kortgeleden een flink aantal exemplaren gekregen. Wie hierin is geïnteresseerd kan even een mailtje met adresgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Het boekje is helemaal gratis, maar op=op en weg=weg.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn