wijkraad

reinder

30 jaar geleden woonde ik in de Kerklaan en was Paddepoel de doorgang onder het spoor die ik nooit gebruikte. Dit veranderde toen ik hier kwam wonen. De eerste indruk van Paddepoel was: zo groen, parkachtig en een veel beter winkelaanbod dan ik had gedacht. Wel schrok ik van de verpaupering en overlast als je onder het spoor doorging vanaf de Kerklaan. Dit is inmiddels gelukkig opgelost door de nieuwbouw aan de Grote Beerstraat en het Bessemoerpark, maar wel ten koste van heel veel groen in de Grote Beerstraat. De compensatie in het Bessemoerpark vind ik tot nu toe nogal karig.

Meer over Reinder

Ik ben bij de wijkraad gekomen na een bijeenkomst over hoe de overlast van o.a. jongeren in het Orionpark verminderd kon worden. Dit speelde voor mijn voordeur en hoewel ik geen kinderen heb vind ik wel dat de jeugd goede samenkomst-, speel- en sportmogelijkheden moet hebben.

Door mijn bouwachtergrond en het feit dat ik in een huurflat woon gaat mijn aandacht voor een belangrijk deel uit naar renovatie, nieuwbouw, duurzaamheid en de belangen van huurders. De toekomst van Paddepoel ligt in het bouwen van duurzame koop- en huurwoningen en het duurzaam maken van de bestaande woningvoorraad, zonder door te slaan in niet te betalen utopieën. De huurder/koper met een kleine of middelmatige beurs mag niet vergeten worden.

Ook het groen en vooral het verdwijnen van veel bomen zonder dat er op korte termijn gecompenseerd wordt baart me zorgen. Want bomen zijn heel belangrijk voor de hittehuishouding en de gezondheid van bewoners.

En zijn taken

Ik ben de secretaris van de wijkraad met de daarbij behorende taken en bijeenkomsten. Maar de meeste aandacht en tijd gaat tegenwoordig naar mijn deelname aan de werkgroep Bouwen, duurzaamheid en ouderen. Ook vertegenwoordig ik de wijkraad in het buurtoverleg in Z/W.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
Het is lang geleden dat we in Paddepoel live echte lekker gevulde open Co-Creatiebijeenkomsten hielden. Dit had te maken met van alles en nog wat. Dus hoera dat er nu weer vaart in zit.
Co-Creatie gaat voorlopig oor met het organiseren van wijkbijeenkomsten op de maandagavonden. U kunt dan medebewoners treffen om met elkaar in informele sfeer te praten over alles wat de wijk aangaat. Eén van de thema's die worden opgepakt, is het probleem rond de groeiende armoede.
Wel iets om over te praten.
Noteert u in de agenda: Maandagavonden vanf 19.30 in het Wijkpaleis
En zie verder de agenda van het WijkPaleis. Daar vindt u ook de thema’s.
U kunt zelf ook een thema inbrengen.
Grote thema’s graag van tevoren, kleine thema’s ter plekke.
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn