Op maandag 13 juni was een open Co-Creatieavond in het WijkPaleis. Hoofdthema: een bijzonder idee van Trees Feldbrugge (bewoonster) die een plan heeft gemaakt voor de herinrichting van de Voermanstraat. Zij wil zorgen dat de straat veiliger en groener kan worden. (Zie afbeelding).

Op deze avond waren behalve bewoners ook twee mensen van Lefier, twee verkeersdeskundigen van de gemeente, één van de wijkagenten en een vertegenwoordiger van de wijkraad aanwezig. Er was onder bewoners deskundigheid aanwezig over stedelijke inrichting en er was ook ruimte om te praten over meer aspecten van het wonen in de Voermanstraat, zoals de klachten over ernstige woonoverlast, muizen en ratten en stankproblemen vanwege de riolering.

De wijkagente heeft advies gegeven aan de aanwezigen die vroegen wat ze zouden kunnen doen als je overlast van scooterrijdende jeugd wilt tegengaan. Maak een foto van gezicht en van nummerbord en meld het bij 0900 8844, dat was de boodschap. Op de vraag of je ook zelf in gesprek kunt gaan met jongeren, gaf ze aan: ‘Bij sommigen werkt dat hartstikke goed en dan moet je dat echt doen. Maar bij jongeren die geen enkele reactie geven als je ze aanspreekt, dan heeft het ook niet zoveel zin. Je merkt dat heel snel zelf.’

Het ontwerp dat Trees presenteerde werd met veel lof ontvangen. Er werd wel nagedacht over de vraag: hoe moet het met de parkeerplaatsen? Verder werd opgemerkt dat er één ding vooral niet moet gebeuren. En dat is dat er een klein stukje straat wordt aangepakt waar het toch al netjes is, maar dat het juist gaat om de hele straat mooier en wat groener te maken, ook bij de huurwoningen, dus zowel bij de sjiekere huizen als bij de minder sjieke huizen. Daar waren alle aanwezigen het roerend over eens.

Afgesproken is, dat er een vervolg komt op weer een maandagavond. De mensen die erbij waren krijgen natuurlijk weer bericht. En wilt u meedenken, meldt het bij ondergetekende.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn