• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

Harrie Medema breed

(klik op de afbeelding om de hele foto te bekijken)In de Veertigdagentijd exposeert Harrie Medema van 21 februari tot 14 april met een serie schilderijen rond het thema ‘De Mag-dalena Laundries’. Harrie is 2022 afgestudeerd aan de Klassieke Academie in Groningen. Deze 5-jarige opleiding bood hem de gele-genheid om zich op kunstgebied te ontplooien. Voor zijn afstuderen koos hij voor het thema Maria Magdalena, icoon in christelijke kring en ver daarbuiten. Verschillende thema’s rond haar persoon wil hij onderzoeken en schilderen.

Dit thema richt zich op het fenomeen van de Magdalena laundries in Ierland. Die laundries (wasserijen) waren opgericht door de Katholieken kerk, werden geleid door nonnen en waren bedoeld om vrouwen in moeilijkheden op te vangen. De wasserijen bleken ech-ter oorden te zijn met een schaduwkant. De vrouwen leidden een hard bestaan als wasvrouwen, waren verstoken van liefde en be-staansrecht. Het ging om verlating, gedwongen afstaan van kin-deren (adoptie), over verscheurde families en vergeten worden.

De schilderijen over de wasserijen zijn veelal in tonale kleuren opgezet, zo accentueert Harrie de grauwheid van het bestaan daar. De getoonde vrouwen zijn summier uitgewerkt, om op die ma-nier hun leven in de anonimiteit te benadrukken.
Harrie vertelt een verhaal over personen of gebeurtenissen. Op de expositie zijn elf schilderijen te zien die een tijdlijn vol-gen. Het begint met de aanleiding om als vrouw te worden opgeno-men in de wasserij, de sfeer tijdens het werk daar en het ein-digt met een wasvrouw nog vol emotie en verdriet terugblikkend op haar bijna voorbije leven. Op woensdag 1 maart om 11:30 uur geeft Harrie een rondleiding bij zijn werk.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn