• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

titomulikbreedSinds 9 mei wordt er in de Antaressstraat door de beide kunstenaars van Tito Mulk gewerkt aan een grote muurschildering. De muurschildering is te vinden op de hoek van de Antaresstraat met de Pleiadenlaan. De klus wordt in twee weken tijd uitgevoerd. Tot 22 mei kun je de artiesten in Paddepoel aan het werk zien.

Kunstenaars halen inspiratie uit comic strips
Tito Mulk, is een Frans kunstenaarsduo uit Parijs dat de hele wereld over reist om grote muurschilderingen te maken. De twee kunstenaars halen hun inspiratie uit de wereld van de comic strips. Dus veel superhelden en heroïsche figuren. De kunstwerken zijn te herkennen aan de vele kleine details die de kunstenaars erin stoppen. Tito Mulk komt voor dit project speciaal naar Nederland om twee weken lang aan de Antaresstraat een muurschildering te maken in hun karakteristieke stijl. Paddepoel heeft een primeur, want dit is hun eerste werk in Nederland.

Project naar aanleiding van tentoonstelling in Groninger Museum
De muurschildering maakt deel uit van een project van Writer’s Block en het Groninger Museum, naar aanleiding van de tentoonstelling ‘JR: Chronicles’. De expositie, nu te zien in het museum, gaat over internationaal bekende kunstenaar JR en toont een grote collectie aan indrukwekkende werken. Van zijn begin als graffiti artist tot de grootschalige kunstwerken en maatschappelijke projecten waar hij nu om bekend staat.
Writer’s Block organiseert naar aanleiding van het project ook in twee andere wijken in Groningen grootschalige muurschilderingen. De organisatie is inmiddels verantwoordelijk voor meer dan 100 grote muurschilderingen in Nederland. De kunstwerken worden gemaakt door regionale, nationale en internationale kunstenaars en zijn te vinden door heel Nederland.

Maakproces te volgen tot 22 mei
Het maakproces van de muurschildering is nog te bekijken tot 22 mei aan de Antaresstraat tegenover Winkelcentrum Paddepoel.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn