• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

derkmet steen 2breedOp donderdag 14 april onthulde wijkwethouder Berndt Benjamins twee beelden van de in Paddepoel woonachtige kunstenaar Derk den Boer. De beelden zijn geplaatst op initiatief van de bewonersgroep CasPoMorpark.
Bij de planvorming van het park wilden bewoners graag dat er beelden in het park zouden komen, omgeven door groen. De bewonersinitiatiefgroep heeft meerdere opties verkend. Zo is een kijkje genomen in het atelier van Derk den Boer. Hun oog viel daarbij op twee prachtige (reeds voltooide) abstracte beelden. Deze beelden zijn in het park geplaatst en officieel onthuld.
 
Verbonden
Derk den Boer vindt het fijn dat zijn beelden nu in het park staan: “Ik voel me verbonden met dit park en de wijk en ik vind het mooi dat mijn beelden hier nu staan en goed tot hun recht komen”. Wethouder Berndt Benjamins geeft aan: ‘We willen als gemeente graag meewerken aan goede wijkinitiatieven. Zeker als het enthousiasme onder de bewoners zo groot is. Het resultaat is prachtig en geeft maar weer aan dat je met een goede samenwerking veel kunt bereiken”.
 
Samenwerking
Het park en de kunst daarin is het resultaat van een samenwerking tussen bewoners, organisaties en vertegenwoordigers van de gemeente. De partijen werken in Paddepoel al acht jaar samen werken in “cocreatie”. Het CasPoMorpark is een mooi voorbeeld van cocreatief werken in Paddepoel. Derk den Boer hier altijd een voorvechter van geweest. Het is dan ook mooi dat juist deze twee beelden door de bewoners zijn uitgekozen voor hun park. Eén in het groene gras en één onder het schijnsel van de lantaarn.
 
Aanwezig
De stichting ter bevordering van cocreatie in Paddepoel, de woningbouwvereniging Lefier en de bewonersinitiatiefgroep CasPoMorpark waren aanwezig bij de bijeenkomst.
 
derkmet steen 3
derkmet steen 2

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn