• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

dubbelexpositieIn de Forumbibliotheek Selwerd (in de Vensterschool SPT) kunt u tegelijkertijd twee exposities bekijken. De Expositie “LIEFDEBODE-delen mag” van Anja van Beek en de expositie "Maken" van Ingrid Zijlema.

Expositie “LIEFDEBODE-delen mag” is van Anja van Beek uit Selwerd.
De expositie toont hét symbool van de liefde: het hart. Dat hart blijkt zomaar te vinden zijn, soms voor de hand liggend, vaak heel verrassend. Het hart klopt waar het maar kan.

afbeelding 49 liefdebode Anja van Beek

Anja van Beek is creatief coach en kunstwerker bij KIJK7. In haar creatieve werk gaat het vooral over het maken zelf en wat dat teweegbrengt. “Het draait allemaal om aandacht, zeg maar mindfulness in actie. Stilzitten is er niet bij. Stilstaan wel. Bij dat wat zich in het moment voordoet. Nieuwsgierig zijn in alle eenvoud. Het is een manier van omgaan met het leven in al zijn ups en downs.

In ‘LIEFDEBODE-delen mag’ laat ik een proces van mindful kijken naar de omgeving zien, aan de hand van een aantal foto’s uit een serie. Ik ga niet op pad om foto’s te maken, de foto’s komen vanzelf op mijn pad. En nu gaan ze even stil hangen in de Forumbibliotheek. Alhoewel stil? Ik nodig de toeschouwer uit om zelf iets achter te laten in het begeleidende boekje om zo samen een nieuwe LIEFDEBODE te creëren.”

De andere expositie is: ‘Maken’ van Ingrid Zijlema.
Ingrid Zijlema is een 24 jarig grafisch vormgever, illustrator, maar vooral maker, uit de stad Groningen. ‘Maken’ is een manier voor haar om met de wereld om haar heen om te gaan, dingen te verwerken. Of het nou gaat om schilderen, grafisch ontwerpen, naaien, tekenen of zeefdrukken, het maakt niet uit, zolang ze maar aan het creëren is.

Omdat ze niet alleen houdt van het maken zelf, maar ook gesteld is op het hebben van een ‘fysiek’ product als resultaat, is ze zich steeds meer gaan interesseren in het maken van tasjes. Simpele, die-grijp-ik-snel-mee canvas tasjes. Deze tasjes zijn niet alleen simpel van vorm en snel voor haar te maken, ze vormen ook een goede basis waarbinnen oneindig valt te variëren. Uiteindelijk is er over een periode van drie jaar een hele collecties aan tasjes ontstaan die gaan over dingen die zij in die periode mee heeft gemaakt, die haar dwars zaten of die ze moest verwerken.

afbeelding 38 Ingrid Zijlema bij enkele van haar tasjes

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
Binnenkort gaat Co-Creatie Paddepoel weer volop aan de slag. Volg alle informatie hierover op de site en in de wijkkrant Nummer1.
Co-Creatie herkent u voortaan aan het nieuwe logo dat u hieronder ziet afgebeeld.

        Logo CCreatie wit

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn