• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

fietstocht ReitdiepBegin van dit jaar kwam de cd 'Het Water Zag' uit met daarop tien liedjes over het Reitdiep. Nu is er ook een boekwerkje uitgebracht met een fietstocht langs het Reitdiep, waarbij deze liedjes weer centraal staan. De fietsroute van 36 km start in Groningen bij de Herman Colleniusbrug, waar de openingssong te beluisteren is, en doet met de liedjes vervolgens het Blauwbörgje, de Dorkwerdersluis, Wierumerschouw, Wetsingezijl, Garnwerd, Aduarderzijl, Roodehaan, Electra en Zoutkamp aan.

De liedteksten van de hand van Garnwerder Kees Langejan zijn van muziek voorzien en gespeeld en gezongen door een aantal noordelijke muzikanten woonachtig in het Reitdiepgebied. Twee liedteksten zijn inmiddels 'verclipt' en op YouTube te bekijken; José Timmer met de openingssong Het Water Zag en Marietta Rust met het lied De Hemel. De fietsroute die nu klaar is voert van de stad Groningen naar Zoutkamp en kronkelt mee met het Reitdiep. Bijzonder aan deze fietsroute is dat de tien liedjes onderweg te beluisteren zijn via de mobiel. De teksten staan afgedrukt in het boekwerkje samen met een QR code. Zo kan op de plek waar het lied gesitueerd is meteen geluisterd worden naar de song.

De fietsroute van 36 km start in Groningen bij de Herman Colleniusbrug, waar de openingssong te beluisteren is, en doet met de liedjes vervolgens het Blauwbörgje, de Dorkwerdersluis, Wierumerschouw, Wetsingezijl, Garnwerd, Aduarderzijl, Roodehaan, Electra en Zoutkamp aan. Als gezegd staan de liedteksten in het boekwerkje. De route wordt verder in woorden en met deelkaartje weergegeven. Musea, campings en horeca langs de route worden vermeld en ook is een alternatieve terugroute naar de stad Groningen opgenomen. Dit wil overigens niet zeggen dat de route van zuid naar noord moet worden gereden. Men kan overal instappen en ook de richting van de route is facultatief.

Net als de cd is het boekwerkje prachtig vorm gegeven door Arie Jekel.
Het geheel telt 24 pagina's en heeft een handzaam formaat. Meer info over de cd en de fietsroute is te vinden op de website marikesj.nl

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn