• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

In de busdienstregeling 2022 wordt voorgesteld om met ingang van 12 december 2021 een aantal buslijnen in de gemeente Groningen een andere route te laten rijden en op enkele routes minder bussen per uur te laten rijden. Voornaamste aanleiding voor voorgestelde versoberingen zijn de effecten van de corona maatregelen. Het gebruik van de bus is fors gedaald en naar verwachting zal het gebruik van het OV in 2022 nog fors lager liggen dan vóór corona. Daar moet op ingespeeld worden omdat het financieel niet verantwoord is om de gehele dienstregeling op peil te houden.

Een volledig overzicht van alle voorgenomen wijzigingen vindt u op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe:

https://ovbureau.nl/actueel/openbaar-vervoer-per-bus-blijft-ook-in-komende-jaren-aantrekkelijke-optie/

Eind juni beslist het dagelijks bestuur OV-bureau definitief over de wijzigingen. U kunt op de voorgenomen wijzigingen reageren. Het dagelijks bestuur van het OV-bureau neemt deze reacties dan mee in de definitieve besluitvorming over de dienstregeling. In de gemeente Groningen zijn de belangrijke voorgestelde veranderingen onder andere:

Voornaamste voorgestelde wijzigingen voor Paddepoel en Selwerd:

Q-link 2 vervalt op zaterdag en rijdt minder vaak tussen Zuidhorn en Zernike
Het aantal reizigers dat gebruik maakt van lijn 2 op zaterdag is erg laag maar deze lijn vervult wel een rol in de bediening van de P+R terreinen Euroborg en Reitdiep. Q-link 2 zal op zaterdag voorlopig vervallen. Voor het noordelijk deel van de route is Q-link 1 een alternatief. Op het zuidelijk deel de streeklijnen 178 en 76 vanaf P+R Euroborg of de trein vanaf Europapark. Halte Boumaboulevard wordt niet meer bediend op zaterdag. Tijdens de ochtendspits gaat de frequentie van 4 keer per uur naar 2 keer per uur tussen Zuidhorn en P+R Reitdiep.

Q-link 15 Hoofdstation – Zernike Campus rijdt vraag gestuurd

Q-link 15 rijdt sinds 2020 vraag gestuurd. Sinds de lockdown is het onderwijs op Zernike tot een minimum beperkt en rijdt deze lijn helemaal niet. Wanneer de vraag naar de Zernike Campus weer toeneemt zetten we deze lijn wederom aangepast op de vraag in. In eerste instantie vier of acht keer per uur, maar er kan vlot opgeschaald worden. Q-link 1 en lijn 9 bieden maandag tot en met zaterdag overdag tot vier keer per uur een bus naar de Zernike Campus vanaf het Hoofdstation.

Lijn 7, 9 en 19 Groningen Noord in de avonduren aangepast

In de late avond wordt net als overdag lijn 7 bij winkelcentrum Paddepoel gekoppeld aan lijn 19. Vinkhuizen krijgt daarmee op die momenten vier keer per uur een bus vanaf het Hoofdstation. De verbinding tussen Vinkhuizen en station Noord, waar gemiddeld minder dan 1 reiziger per rit gebruik van maakt, vervalt daarbij. Dit betekent ook dat in plaats van lijn 9, lijn 19 komend vanaf de Wijert doorrijdt naar winkelcentrum Paddepoel en gekoppeld wordt aan lijn 7 richting Vinkhuizen. Lijn 9 eindigt ’s avonds bij het Hoofdstation en rijdt vanaf daar door als lijn 7 zodat de verbinding tussen Eelde en het centrum behouden blijft.

Andere busbediening van Paddepoel Noord door een aangepaste route van buslijn 9

Sinds 3 januari 2021 heeft Paddepoel Noord een andere busbediening gekregen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de Westerhaven en Oranjebuurt sneller met Zernike verbonden.

Informatie

Tot en met 2 juni 2021 kunt u uw zienswijze op deze wijzigingen bij de gemeente indienen. Dat doet u door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘dienstregeling 2022’ of een brief te sturen o.v.v. ‘dienstregeling 2022’ naar:

Gemeente Groningen

t.a.v. secretariaat Ruimtelijk Beleid & Ontwerp

postbus 7081

9701 JB Groningen.


Tot vrijdag 11 juni 2021 kunt u uw zienswijze indienen bij het OV Bureau. Dit kan per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en per post door een brief te sturen naar:

OV-bureau Groningen Drenthe
Postbus 189
9400 AD Assen

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn