• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

omgevingswet logoVoor de werkgroep Pilot Omgevingsplan SPT nodigen wij, gemeente Groningen en bewoners uit Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk, je graag uit om mee te denken over het omgevingsplan van onze wijken. Enkelen van jullie hebben zichzelf al bij ons gemeld. Daarom hopen we vurig op je deelname. Mocht je verder nog mensen kennen die mogelijk interesse hebben, speel de uitnodiging dan aan hem of haar door! In de pilot buigen ambtenaren, drie raadsleden en bewoners zich over de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2022 wordt ingevoerd. In het bijzonder het instrument van het omgevingsplan dat het huidige stelsel van regels (denk aan de APV) en (bestemmings)plannen vervangt

. Deze pilot is een belangrijke voorzet voor hoe inwoners in de hele gemeente straks invloed hebben op de inrichting van hun leefomgeving.
• Om te zorgen dat de wensen, voorstellen en ideeën van wijkbewoners goed uit de verf komen, zoeken we versterking!
• Ook organiseren we op 16 maart om 19.30 uur een bijeenkomst om de plannen met een brede ring bewoners (en andere partijen) uit de wijken te bespreken.

Van dakkapel tot torenflat
Het omgevingsplan legt regels vast voor ingrepen in de fysieke leefomgeving. Oftewel: de schuur in de tuin van de buurman, maar ook de bouw van een nieuwe studentenflat, of het toekennen van een winkelbestemming. We kijken naar welke regels er in dat plan moeten komen (denk aan groen, bouwhoogten, openbare ruimte, wonen etc.), welke visies daaraan ten grondslag moeten liggen en naar de participatie van bewoners. In de nieuwe wet wordt het betrekken van omwonenden een zaak van de initiatiefnemer. Hoe en in welke mate die participatie vorm krijgt vertelt de wet niet. Daar buigen we ons in deze pilot ook over.

De huidige pilotgroep is sinds augustus 2020 actief. We hebben in drie werkgroepen samen gewerkt aan twee pamfletten (zie bijlage) en die in januari gepresenteerd aan de raad. De input uit de pilot in de wijken Paddepoel, Selwerd en Tuinwijk krijgt een plek het omgevingsplan. We werken aan regels in het omgevingsplan die goed zijn voor de leefkwaliteit in de wijken, en we maken een plan voor hoe inwoners straks het beste kunnen worden betrokken.

Wie, wat, waar, hoe en wanneer?
Zin en tijd mee te praten over hoe we de regels ook echt van en voor de wijken maken? Sluit dan nu aan bij de pilotgroep! We hebben twee ‘smaken’ in hoe je mee kunt doen. Je kunt je ten eerste aansluiten bij de kerngroep. Die komt ongeveer 1 a 2x per maand in de avond bij elkaar en werkt aan een gezamenlijke visie. Dat stuk overhandigen we aan de gemeenteraad. Dit zal ongeveer eind april 2021 zijn.

Ook organiseren we twee bijeenkomsten voor de wijken om een bredere groep mee te laten denken. De eerste is op 16 maart om 19.30 uur. Hier bespreken we de tussentijdse punten uit de pamfletten met zoveel mogelijk bewoners uit de wijken, en liefst ook met andere partijen uit de wijk, zoals ondernemers en onderwijsinstellingen.

Op 3 maart om 19.30 uur is er een sessie waar geïnteresseerden en nieuwe deelnemers worden bijgepraat. Dat kan je helpen te besluiten of je deel wilt nemen aan de kerngroep (‘de eerste ring’) of aan de groep die 2 keer met hen meedenkt (‘de tweede ring’).

Meedoen aan de kerngroep, de bijeenkomst van 16 maart en/of de bijpraatsessie op 3 maart? In al die gevallen neem dan contact op met Frans Soeterbroek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die de samenwerking tussen gemeente en bewoners begeleidt. Geef daarbij even aan waar je je voor aanmeldt. Je krijgt dan een link voor een videosessie en een agenda toegestuurd.

Een hartelijke groet,
Els Struiving (namens de bewoners)
Floor Olijve (namens de gemeente)
Frans Soeterbroek (onafhankelijke begeleider)

 

plamflet omgevingswet

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn