• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

wadibreedHet plan om in Paddepoel een WADI te maken blijkt niet realiseerbaan. Het wadi-plan maakte deel uit van het grotere project rond de herinrichting van de Plutolaan. De geplande locatie was bij de eerste inham van de Plutolaan aan de oostkant (dit is de achterzijde van de woningen Meteoorstraat). Helaas bleek het niet mogelijk om met alle belanghebbenden overeenstemming te bereiken. 
 
De wadi paste in het algemene beleid van afvoer van water. Het af te voeren regenwater vanuit de wijk stroomt namelijk richting Zonnelaan. De Plutolaan is daardoor van nature de verzamelplek. WADI staat voor: Water Afvoer door Drainage en Infiltratie. Een wadi zorgt dat het regenwater langzaam de grond in trekt. Het is dus ook geen vijver maar een laagte.
 
Voor het realiseren van de wadi was een subsidiebedrag beschikbaar. Dit geld gaat terug naar het Rijk, het kan niet voor een ander project worden gebruikt.
Meer over hoe een wadi werkt leest u HIER

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn