• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

werkbezoek paddepoelbreedDe leden van de Gemeenteraad waren woensdagmiddel 8 januari 2020 op werkbezoek in Buurtcentrum Tuinpad aan de Bessemoerstraat. Daar zijn ze bijgepraat over plannen voor Paddepoel. De raadsleden waren daar op uitnodiging van Co-creatie Paddepoel.

Kloppend Hart

Eén van die onderwerpen is de ontwikkeling in en rond Winkelcentrum Paddepoel, het gebied dat in de wijk ook wel het ‘Kloppend Hart’ wordt genoemd. Voor dat gebied hebben onder anderen bewoners, ondernemers, woningcorporaties en gemeente onder begeleiding van een stedenbouwkundige en een procesbegeleider aan een zogeheten Masterplan gewerkt.
Dit Masterplan wordt binnenkort vastgesteld waarna het ook naar de gemeenteraad gaat. De raadsleden kregen een soort preview van dit Masterplan voor het ‘Kloppend Hart’ van Paddepoel.

Zebrapaden

De raadsleden werden ook bijgepraat over ideeën voor een betere bereikbaarheid van Winkelcentrum Paddepoel voor ouderen. Uit onderzoek onder ouderen blijkt dat de winkels via bijvoorbeeld de Eikenlaan en Zonnelaan slecht te voet zijn te bereiken. Ideeën kwamen aan de orde voor bijvoorbeeld meer zebrapaden, meer groen en ‘shared space’ voor verbetering van de bereikbaarheid en veiligheid. Deze ideeën zouden ouderen stimuleren meer te bewegen.
Vanuit de wijkraad werd vervolgens een plan gepresenteerd om het autoverkeer rond Winkelcentrum Paddepoel terug te dringen. Deze Mobiliteitsvisie Paddepoel voor een betere wijkontsluiting, het doorgaande autoverkeer en openbaar vervoer zou de leefbaarheid in Paddepoel en ook Selwerd moeten vergroten.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn