• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

freecafebreedFree Cafe Groningen is een team vrijwilligers dat tweemaal per week een gratis vegetarisch buffet verzorgt voor iedereen die even aan wil schuiven. De warme en koude gerechten worden bereid met verse ingrediënten die niet meer heel lang houdbaar zijn, maar waar niets mis mee is. Zo hebben ze afspraken met marktkooplieden om overgebleven groente en fruit op te halen aan het einde van een marktdag. Vervolgens is er een keukenteam dat voor een kleine honderd gasten recepten bedenkt, snijdt, hakt en kookt. Andere vrijwilligers, waaronder hulpvaardige gasten, ruimen af en helpen mee met de afwas.
Het is een succesvol concept dat ook op woensdag in de ‘Backbone’ in Vinkhuizen is en voorheen in Edanz in De Hoogte. Daar kon het pop-uprestaurant niet meer terecht, Energiewerkplaats Paddepoel zorgde ervoor dat het Free Cafe voortaan in de Plutozaal onderdak kreeg. Mede dankzij het winnen van een pitch van het innovatiefestival Let’s Gro, kon Energiewerkplaats Paddepoel ervoor zorgen dat de Plutozaal aangepast werd en zondagavond in een restaurant omgetoverd wordt.

Bezoekers met verschillende achtergronden schuiven bij elkaar aan en raken met elkaar in gesprek. Hoewel de maaltijden gratis zijn, is de doelgroep niet alleen minima. De klandizie bestaat uit een gevarieerde groep mensen die het gezellig vinden om laagdrempelig een hapje te gaan eten. Regelmatig ontstaan hier interessante gesprekken en vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

Free Café Paddepoel is elke zondag in de Plutozaal, Plutolaan 329, vanaf 18.00 uur. De maaltijden worden professioneel gekookt en zijn vegetarisch en gratis. Iedereen is welkom om aan te schuiven.freecafe1
 
 
freecafe2
 
 
freecafe3
 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn