• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

gakbouwbreedWoningcorporatie Nijestee en belegger Curlew zijn gestart met de bouw van twee woontorens in de wijk Paddepoel in Groningen. De gebouwen, Atlas en House of Groningen genaamd, krijgen in totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen. De woningen zijn bestemd voor jongeren en starters op de woningmarkt. Vandaag vond de officiële start van de bouw plaats in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf. Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan.

Nijestee heeft samen met MWPO het totale plan ontwikkeld naar het ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen. Aannemer Plegt-Vos uit Assen zal beide torens bouwen.

Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee zegt hierover: “De vraag naar woningen onder jongeren en starters op de Groningse woningmarkt is groot. Meer dan de helft van de ingeschrevenen op WoningNet is onder de 35 jaar en alleenstaand. De bouw van Atlas en House of Groningen komt voort uit het programma BouwJong, waar wij als een van de betrokken partijen in de stad samen met de gemeente aan hebben gewerkt. De torens zijn een heel mooi voorbeeld van wat er uit een gezamenlijke focus op de realisatie van jongerenhuisvesting kan ontstaan. De vraag is nu hoe we een dergelijke aanpak ook kunnen inzetten op andere thema’s, zoals wonen & zorg.”

Atlas
Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden. Het gebouw biedt ruimte aan jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke kamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

House of Groningen
Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.
Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Start bouw
Tijdens de officiële start van de bouw vanmiddag gaven wethouder Roeland van der Schaaf, directeur Vastgoed van Nijestee Jan Jaap Vogel en managing director van Curlew Marjon Copier het startsein om de bouwhoogtes per toren feestelijk te markeren.

gakbouw2

gakbouw1

gakbouw3

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
Het is lang geleden dat we in Paddepoel live echte lekker gevulde open Co-Creatiebijeenkomsten hielden. Dit had te maken met van alles en nog wat. Dus hoera dat er nu weer vaart in zit.
U kunt deze zomer nog vrij geregeld medebewoners treffen op een maandagavond. In informele sfeer.
Wel met iets om over te praten.
Noteert u in de agenda: 11 juli, 18 juli, 25 juli en 5 september.
En zie verder de agenda van het WijkPaleis. Daar vindt u ook de thema’s.
U kunt zelf ook een thema inbrengen.
Grote thema’s graag van tevoren, kleine thema’s ter plekke.
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn