• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

De Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers krijgt 350.000 euro om aardgasvrij te worden. De school krijgt deze subsidie van 350.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.
Met het geld uit het ‘Innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse scholen’ wordt het gebouw onder andere aangesloten op het nieuwe warmtenet van Warmtestad. KDS Bisschop Bekkers is één van de elf basisscholen in Nederland die vanuit dit programma aardgasvrij gemaakt wordt.


Bekk-team
Energie is al langer een belangrijk thema op KDS Bisschop Bekkers, een school van de Stichting KOC Groningen. De school neemt al sinds 2013 deel aan de Energy Challenges campagne. Doel van de campagne is het verminderen van het energiegebruik. Het Bekk-team (bestaande uit leerlingen uit groep 8) is ‘eigenaar’ van de energierekening en voert campagne om de energiekosten door middel van ander gedrag te verlagen.

Warmtestad
Met de subsidie krijgt de school een aansluiting op het nieuwe warmtenet van Warmtestad. Het gaat om een hoog temperatuur aansluiting, waarbij de bestaande installatie minimaal hoeft worden aangepast. De verouderde leidingen van de verwarmingsinstallatie en verouderde radiatoren worden wel vervangen. Verder zal de schil waar nodig worden aanpast en geìˆsoleerd. Om het toegenomen energiegebruik als gevolg van de luchtbehandelingskasten op te vangen, krijg het gebouw LED-verlichting en zonnepanelen.


Energie-informatiepunt
Tegelijk met de aansluiting op het warmtenet richt de school een energie-informatiepunt op, waar wijkbewoners informatie krijgen van het Bekk-team over verduurzaming van hun eigen woning.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn