• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

De werkgroep Kunstpad die eerder Kunstpad 1 in Paddepoel organiseerde heeft inmiddels een tweede route voorbereid. Deze route voert langs een aantal markante kunstwerken in Selwerd. De meest van deze kunstwerken dateren uit de periode waarin de wijk werd gebouwd. Ze geven zo een markant beeld van de destijds moderne stromingen in de Kunst. Zo zijn er, onder meer, 29 raadselachtige patronen op gevels van woningen te vinden. Maar ook een paar markante ruimtelijke werken, evenals haast verborgen kunstwerken. Er is echter ook een schaduwzijde aan deze zaak.
Veel van de kunstwerken in de wijk hebben schade geleden; door de tand des tijds, door onzorgvuldig omgaan ermee of door vernielingen. Dit is duidelijk gebleken uit een uitgebreide inventarisatie van de kunstwerken, hun plek en de huidige staat van de werken door de werkgroep Kunstpad. Onlangs nog is een van de weinige monumentale werken in Selwerd, een bijzonder muurreliëf van de hand van Riek Ammerman, verdwenen. In de uitgave van Nummer 1 van maart 2017 is hierover al eens geschreven. Met de Stichting Wijkplatform Selwerd wordt besproken of en wat er aan te doen is om de kunst in de wijk weer op het gewenste niveau terug te brengen. Binnenkort is het begeleidende boekje bij Kunstpad Selwerd voltooid en wordt begonnen met de door kunstenaars begeleide wandelingen langs de route.De titel van de route en het boekje is: “ Langs Keepers en Ketelhuizen “ In de zomerperiode zijn er drie zaterdagen gepland waarop de route te wandelen is; 8 juli, 5 augustus en 2 september. Nadere informatie vindt u op de website: www.kunstpad.infoDe boekjes zijn ook verkrijgbaar in het wijkbedrijf Selwerd.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
Binnenkort gaat Co-Creatie Paddepoel weer volop aan de slag. Volg alle informatie hierover op de site en in de wijkkrant Nummer1.
Co-Creatie herkent u voortaan aan het nieuwe logo dat u hieronder ziet afgebeeld.

        Logo CCreatie wit

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn