• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

logo

De Wijkraad Paddepoel vergaderde op 6 maart alweer voor de derde keer in dit kalenderjaar.  Aan de orde kwamen diverse zaken die betrekking hebben op de wijk. De volgende zaken zijn daar voor u opgetekend.

De Wijkraad en Co-creatie

De Wijkraad Paddepoel gaat in overleg met de wijkraden van de Tuinwijk en Selwerd om de strategie te bespreken over het ontwerp voor het fietspad door park Selwerd. Het grootste probleem blijft de oversteek Eikenlaan. Naar verluidt kost het omkeren van de voorrangsregel van fietspad naar Eikenlaan wel weer een aantal bomen. Op de inloopbijeenkomst zal vooral worden gewezen op het verkeersinfarct dat hier gaat ontstaan. Overigens heeft hij vernomen dat men binnen de gemeente wel bezig is met het in kaart brengen van de verkeersstromen.

Rechtsvorm Wijkkrant

De redactie van de wijkkrant Nummer 1 heeft aangegeven graag als onafhankelijke stichting verder te willen. De Wijkraad heeft hiertegen geen bezwaar. Zoals het nu is geregeld heeft de krant geen enkele juridische status. Als er een nieuwe rechtspersoon is gesticht, zal hiermee afspraken moeten worden gemaakt over de publicatieruimte voor de wijkraad en de bijdrage vanuit de wijkraden, Het voorstel wordt eerst besproken met de wijkorganisatie in Selwerd.

Plannen Reitdiepzone

Twee leden van de wijkraad hebben de informatiebijeenkomst over de Reidiepplannen bezocht. Er was veel belangstelling vanuit de Marqant-flat. De bewoners van de Marqant-flat hebben vooral problemen met wat zij omschrijven als het “Manhattan aan het Reitdiep”. Daarmee is de cirkel weer rond; ooit hadden omwonenden juist veel bezwaren tegen de  hoogbouw die nu bekend is als Marqant.

Helaas waren de wijkorganisaties van Vinkhuizen en Reitdiep niet aanwezig. De Wijkraad Paddepoel wil graag dat het overleg over de Reitdiepszone breder wordt getrokken. Het moet ook worden bekeken in combinatie met de plannen voor de nieuwe Ring west. Het voorstel is om een grote groep te vormen van bewoners van de aanliggende wijken en het gebiedsteam om samen een mooi ontwikkelingsplan te maken voor het totale gebied. Als partijen het eens zijn over de uitgangspunten, hoeven er niet steeds procedures via de raad van State worden gevoerd. Door het gewoon te bekijken als stadsdeel in zijn totaliteit, kan dat een hoop werk achteraf besparen. Het voorstel van de wijkraad wordt ingebracht in het Stadsdeeloverleg.

Op de ACM-locatie wordt een complex met 25 verdiepingen ontwikkeld. De procedure rond de Woldring-locatie is zo goed als afgerond. Er moeten een paar kleine aanpassingen aan de plannen worden gedaan en dan kan het werk van start gaan.

Kunstroute II

De Wijkraad Paddepoel stelt een bedrag van 750 euro beschikbaar voor het vervaardigen van een brochure met informatie over het tweede kunstpad dat door de buurwijk Selwerd voert. Het is het tweede boekje rond een kunstroute. Het eerste boekje leidde de wandelaars langs kunstwerken in Paddepoel. De Wijkraad Paddepoel hoopt hiermee een buurwijk een plezier te doen. Er wordt nog met de wijkorganisatie Selwerd overleg gevoerd of zij ook een bijdrage willen leveren.

En nu we toch over boekjes hebben. Vorige maand hebben we aandacht besteed aan het boekje “Kijk onze wijk”. Een aantal wijkbewoners hebben aangegeven dit boekje graag te willen ontvangen. Maar de voorraad is nog niet op. Wie alsnog een gratis exemplaar wil, kan even een mailtje met adresgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

De volgende Wijkraadsvergadering is op 3 april 2017

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn