• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

Behalve protesten tegen de bomenkap in Park Selwerd is er ook een protestactie gestart tegen de bomenkap voor de aanleg van een fietspad langs de Planetenlaan. De heer Bakker is hiervan de initiatiefnemer. Hij legt uit waarom hij deze actie is gestart: "Ik woon in de wijk Paddepoel. Achter deze wijk ligt een ecologisch gebied met erg veel soorten zangvogels: spechten uilen putters kuifmees pimpelmees teveel om op te noemen. Deze vogels broeden hier ook in de bomen en halen hun voedsel daarvan.
Ook komen er salamanders en zoogdieren voor. Hier loopt een wandelpadje door heen en de gemeente wil door dit gebied een fietspad maken van vier meter breed waar bijna geen fiets langs rijdt. Door dit plan wordt er een heel broedgebied vernietigd.
Ze hebben blijkbaar de zaken niet tegen elkaar afgewogen wat er voor schade hierdoor wordt aangericht Ik ben hier een actie tegen begonnen in Paddepoel om deze plannen tegen te gaan. Om dit te kunnen onderbouwen roep ik u hulp in ik hoop dat u iets voor mij kan betekenen. Ik heb al zelf al een petitie opgesteld en alle buurt bewoners hebben bijna allemaal getekend en staan er achter dit plan dat dit niet door de gemeente moet worden uitgevoerd. Er kan worden getekend op www.petitie24.com en alstublieft delen op Facebook."

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn