• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

woldring 1brd

 

Op de locatie van de meubelzaak Woldring aan het Reitdiep (nu tijdelijk in gebruik door Maxx) gaat een nieuw complex voor jongeren verrijzen. Het project krijgt zal een stuk minder hoog worden dan een eerder ontwerp en krijgt een fraaie speelse vormgeving. Naar het zich nu laat aanzien wordt de maximale hoogte 45 meter. Het deel langs de ringweg krijgt een dichte buitenmuur, het deel langs het Reitdiep krijgt een open karakter. Om een goede bezonning mogelijk te maken, wordt een deel van de bebouwing langs de ringweg lager gemaakt. In het gebouw komen 435 eenheden. (klik op de afbeelding om het complete plaatje te bekijken)

De verwachting is dat veel studenten zullen kiezen voor deze zelfstandige eenheden boven de gedeelde woningen in de wijken. De problematiek in de wijken zal naar verwachting hierdoor verminderen. Op het complex zal 24 uur een huismeester aanwezig zijn. Ook het kantoor van Woldring Verhuur zal hier naar toe gaan verhuizen. Verder komt er mogelijke nog enige bedrijvigheid (bijvoorbeeld een pizzabakker of een fietsenmaker. Door de bouw van de flat zal een donker en sociaal onveilig buurtje (rondom viaduct naar Vinkhuizen) veranderen in een levendig (en veiliger) stukje stad.
Voordat er kan worden begonnen, zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. De gemeente verwacht dat de eerste ter visie legging in september/oktober plaats zal vinden. Naar verwachting zal het eind dit jaar dit rond zijn. Begin 2016 kan de bouw dan beginnen.

Stedenbouwkundige achtergrond:
Vanuit stedenbouwkundige perspectief heeft de strook langs het Reitdiep een wat bijzondere positie. Dit gebied is al ver voordat er sprake was van Vinkhuizen of Paddepoel tot ontwikkeling gekomen. Voor bedrijven was het hier, langs het doorgaande water van het Reitdiep, een prima locatie om een bedrijf te vestigen. Inmiddels is een groot deel van de bedrijvigheid hier verdwenen.
Nu is dit, in de visie van de gemeente, een prima plek voor studenten/jongerenhuisvesting. Prima gelegen zowel ten opzichte van Zernike als van de binnenstad. Het is samen met de Zonnelaanstrook en de Oosterhamrikkade één van de drie zones die hiervoor expliciet zijn aangewezen.
De ontwikkeling zal niet in één keer gaan. Afhankelijk van de marktontwikkelingen zal hier in de loop van jaren (genoemd wordt een periode tot 50 jaar) een “kralensnoer” van projecten ontstaan. De gemeente houdt zich alleen bezig met de randvoorwaarden als hoogte en groen.

woldring 2

woldring 3

woldring 4

woldring 1

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
Binnenkort gaat Co-Creatie Paddepoel weer volop aan de slag. Volg alle informatie hierover op de site en in de wijkkrant Nummer1.
Co-Creatie herkent u voortaan aan het nieuwe logo dat u hieronder ziet afgebeeld.

        Logo CCreatie wit

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn