• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatie
image Weblinks informatie over de omgeving lees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer

Een symposium, een stadsgesprek én een digitaal platform: inwoners, corporaties, verhuurders, belangenorganisaties en andere belangstellenden worden door het stadsbestuur van harte uitgenodigd om in de komende maanden mee te denken en te praten over alle aspecten van het wonen in de stad. Dit brede gesprek met de Stad gebruikt de gemeente om te komen tot een nieuwe, actuele Woonvisie voor de komende jaren. De gemeenteraad besluit nog vóór de zomer over deze nieuwe Woonvisie. 

Veranderde woonwensen
Groningen wil een stad zijn waar het voor iedereen goed wonen is. Dit is het belangrijkste doel van de Woonvisie. In een nog steeds groeiende stad veranderen de woonwensen van de 200.000 inwoners voortdurend. Hoe gaat Groningen om met ontwikkelingen als vergrijzing, kleinere huishoudens en toenemende internationalisatie? Welke rol spelen de woningcorporaties en commerciële projectontwikkelaars? Hoe houden we wonen voor iedereen betaalbaar zonder duurzaamheid uit het oog te verliezen? Waar en hoe organiseren we de huisvesting van jongeren in onze stad? Over deze en andere onderwerpen op het gebied van wonen wil de gemeente in gesprek gaan.

Meepraten
Op woensdag 25 februari start wethouder van der Schaaf de discussie door het openen van een digitaal platform www.woneninstad.nl. Hierop verschijnen de komende tijd diverse blogs, stellingen en discussieonderwerpen. Iedereen kan hier reageren en deelnemen aan het gesprek. Op donderdag 19 maart volgt een symposium voor inwoners en deskundigen. Dit symposium vormt de input voor een breed stadsgesprek op donderdag 9 april. De organisatie van het symposium en de andere activiteiten is in handen van Platform GRAS.

Medio april informeert het Stadsbestuur de gemeenteraad over de uitkomsten van de gesprekken en begint het schrijven van de Woonvisie. Vóór de zomer volgt een besluit.

Meer informatie
Achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de woonvisie vindt u op de gemeentelijke website: www.gemeente.groningen.nl/woonvisie

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn